“Grand Office” holas

Projekto autorius
arch. Ramūnas Masteika
3D vizualizacijos
arch. Luigi Caruso
Fotografė
Lilija Lozovič

 

Data2017 m
Realizacijos
trukmė
36 mėn.
VietaVilnius, Lietuva
Plotas90 kv. m

Trumpai apie projektą

Tai naujos statybos biurų patalpos Vilniuje (pastato architektūrinio projekto autoriai – UAB „Architektūros linija“).
Jau pradėjus funkcionuoti verslo centrui, pastato savininkų užsakymu įėjimo holo ir kitoms pastato bendrosioms erdvėms buvo parengtas apdailos ir jo detalių projektas (holo interjero projekto autoriai – UAB „KITOS PUSĖS Projektai”). Ruošiant interjero projektą pagrindinė užduotis buvo, nekeičiant techninio projekto, naujais akcentais ir papildomomis detalėmis išvystyti erdvės estetiką. Tuo pačiu buvo parengta pastato navigacijos sistema, detalizuotas prekinis ženklas ir pagrindinis įėjimo akcentas – iškaba.

Interjero akcentai ir dizaino sprendiniai

Verslo centro holas – tai ne tik pastato „vizitinė kortelė“, bet ir vieta kurioje susijungia pastato eksterjero ir interjero nuotaikos. Čia svarbios visos detalės, akcentai. Pagrindinės detalių medžiagos – medis ir betonas – pratęsia buvusius pastato architektūros sprendimus. Svarbiausia nauja pertvarkomo holo interjero detalė – tai veidrodinė arka. Ji savo atspindžiu atlieka keletą esminių estetinių-emocinių funkcijų. Svarbiausia tai, kad ji savo medžiagiškumu ir tūriu išplečia prieš tai buvusį labai siaurą ir žemą koridorių, kuris jungia įėjimo holą su liftų holu. Veidrodis veikia ir kaip emocinis elementas – atmuša iš lauko sklindančią energija, išvalo praeinančiuosius nuo lauko energetikos ir gatvės šurmulio.
Tuo pačiu žmogus turi progą sau trumpai nusišypsoti, mestelėti paskutinį žvilgsnį laukan ir su nauja energiją įžengti į pastato erdvę. Už arkos prasideda pastato „vidaus istorija“. Veidrodis, kaip nauja materija yra perkeliama nuo lauko į pastato vidų. Veidrodiniai akcentai prasideda nuo iškabos, lauko durų ir už arkos toliau interjere panaudota visuose navigacijos gaminiuose, kitose detalėse. Laukimo zonoje šalia minkštasuolių įrengta medžio lamelių siena perduoda iš lauko atsineštą gamtos emociją.